به سبد خرید شما افزوده شد.
خطای Write Protection همواره در بدترین موقعیت ممکن رخ می دهد اما نگران نباشید چرا که در این مطلب کوتاه راهکارهای بسیار کاربردی برای حل این مساله ارائه خواهیم کرد.
تصور کنید در پایان یک روز کاری قصد دارید یک سری فایل را روی فلش USB ذخیره و با خود همراه داشته باشید که با خطای The disk is write protected مواجه شده و امکان کپی (یا به اصطلاح نوشتن) فایل های جدید را روی ابزار مورد نظر نخواهید داشت. طبیعتا بعد از یک روز کاری انتظاری هر چیزی را دارید جز این پیام خطای سمج. ضمنا 100 درصد مطمئن هستید که سوئیچ قفل نوشتن بر روی دیسک (در صورت وجود) در حالت باز قرار دارد.
اگر تا به حال چیزی در مورد وجود این سوئیچ نشنیده اید بهتر است ابزار خود را بررسی و اطمینان حاصل کنید سوئیچ مذکور روی حالت باز یا آنلاک قرار گرفته باشد. زمانی که این سوئیچ را روی حالت قفل قرار دهید، دیگر قادر به کپی فایل های جدید بر روی کارت های حافظه یا فلش های USB نخواهید بود و البته از فرمت کردن تصادفی ابزار هم جلوگیری خواهد شد. گاهی اوقات ناخواسته این اتفاق رخ می دهد.
در صورت قرار گرفتن سوئیچ روی حالت قفل، امکان مشاهده فایل های ذخیره شده روی آن وجود خواهد داشت اما قادر به حذف آنها نخواهید بود (گاهی اوقات تصور می کنید که موفق به پاک کردن آنها شده اید، اما دفعه بعد که بررسی می کنید، شاهد حضور مجدد آنها خواهید بود!)
اما اگر مشکلی با سوئیچ ندارید و حتی در صورت باز بودن آن شاهد این خطا هستید، احتمالا با استفاده از راهکارهایی که در اختیارتان خواهیم گذاشت قادر به حل مشکلات بوده و امکان استفاده از فلش درایو USB یا کارت حافظه SD را مجددا پیدا خواهید کرد.
متاسفانه در پاره ای از موارد ممکن است ابزار معیوب شده و یا به طور فیزیکی صدمه دیده باشد؛ در این صورت هیچ ترفند یا نرم افزاری قادر به برطرف کردن مشکل آن نخواهد بود. اگر خوش شانس باشید و ابزار دارای گارانتی باشد با مراجعه به نمایندگی ها، احتمالا یک مدل نو به شما تقدیم خواهند کرد و در غیر این صورت باید فلش خراب شده را کنار گذاشته و ابزاری جدید تهیه نمایید.
راهکار اول: استفاده از رجیستری
در هر کدام از نگارش های ویندوز، البته از ویندوز XP به بعد، فایل Regedit.exe را اجرا کنید.
اگر با نحوه پیدا کردن آن آشنا نیستید بهتر است در کادر جستجوی منوی استارت عبارت regedit را تایپ کنید تا در نتایج جستجو، شاهد نمایش این ابزار باشید. یک راه ساده تر هم این است که ابتدا کلیدهای Win+R را فشار دهید تا پنجره Run باز شده و سپس عبارت regedit را نوشته و در آخر کلید اینتر را فشار دهید.
محیط رجیستری ویندوز شباهت زیادی به حال و هوای کاوشگر داخلی ویندوز یعنی Explorer دارد؛ به همین خاطر برای رفتن به آدرس زیر از پنل سمت چپ استفاده کنید:
ComputerHKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlStorageDevicePolicies
نکته: اگر قادر به مشاهده StorageDevicePolicies نیستید، راهکار دوم را ببینید.
در قسمت سمت راست صفحه روی مقدار WriteProtect دو بار کلیک کنید. حال می توانید رقم این مقدار را از 1 به 0 تغییر دهید. بعد از این برای ذخیره تنظیمات روی OK کلیک نمایید. رجیستری را بسته و سیستم را از نو راه اندازی کنید. اگر اندکی خوش شانس باشید با اتصال درایو USB به سیستم شاهد برطرف شدن مشکل خواهید بود.
اگر چه امکان استفاده از درایو فراهم شده اما اکیدا توصیه می کنیم تمام فایل های آن را روی کامپیوتر ذخیره کنید. بعد از این با مراجعه به قسمت Computer که تمام درایوها در آن لیست شده اند، روی فلش مورد نظر کلیک راست و با انتخاب گزینه Format، اقدام به فرمت نمایید.
راهکار دوم: ایجاد کلید StorageDevicePolicies در رجیستری
اگر قادر به پیدا کردن StorageDevicePolicies نیستید، در فضای خالی پوشه Control (در آدرس رجیسری راهکار اول) کلیک راست کرده و از بردن نشانگر ماوس روی New، گزینه Key را انتخاب و کلید جدید ایجاد شده را StorageDevicePolicies نامگذاری کنید.
حال روی کلید جدید دوبار کلیک کنید (این کلید به شکل یک پوشه نشان داده می شود) و در فضای خالی سمت راست، کلیک راست کرده و بعد از بردن نشانگر روی New از منوی ظاهر شده گزینه DWORD را انتخاب کنید. این مقدار جدید را WriteProtect نامگذاری و مقدار آن را برابر با 0 (صفر) قرار دهید. روی OK کلیک، از رجیستری خارج شده و کامپیوتر را از نو راه اندازی نمایید.
اگر باز هم توفیقی حاصل نشد راهکار سوم را امتحان کنید.
راهکار سوم: یاری گرفتن از قابلیت Diskpart
در حالی که درایو USB یا کارت حافظه به کامپیوتر متصل است، خط فرمان (CMD) را اجرا کنید. این کار را می توان از طریق جستجو به دنبال فایلcmd.exe یا تایپ عبارت Command Prompt در کادر جستجوی منوی استارت، انجام داد.
نکته: اگر احیانا با پیام Access is denied مواجه شدید، بهتر است خط فرمان را در حالت مدیر (Administrator) باز کنید. برای این منظور روی آیکن برنامه در منوی استارت کلیک راست و از منوی ظاهر شده گزینه Run as administrator را بزنید.
اگر کاربر ویندوز 10 هستید، کافی است روی دکمه منوی استارت کلیک راست نموده (در سمت چپ و پایین صفحه) و از منو، گزینه Command Prompt (admin) را انتخاب کنید.
حال بعد از باز شدن پنجره دستورات زیر را به ترتیب تایپ و بعد از هر کدام کلید Enter را فشار دهید:
diskpart
list disk
select disk x
(کاراکتر x رقم مربوط به داریو فلش معیوب شماست. با نگاهی به اندازه حجم درایوها در مرحله قبل می توان این عدد را مشخص کرد)
attributes disk clear readonly
clean
create partition primary
format fs=fat32
(اگر از ابزار صرفا در کامپیوترهای ویندوزی استفاده خواهید کرد می توان به جای FAT32 از فایل سیستم NTFS استفاده کرد)
exit
این ها تمام کاری بود که برای حل مشکل باید انجام می دادید. درایو شما از این پس بدون هیچ مشکلی در کاوشگر داخلی ویندوز عمل خواهد کرد. اگر هیچ کدام از راهکارهای فوق افاقه نکرد، احتمالا باید قید درایو را زده و بهتر است بدون معطلی آن را به سطل زباله بیندازید. خوشبختانه قیمت درایوهای ذخیره سازی مثل فلش های USB و یا کارت های microSD چندان زیاد نیست و با صرفه ای هزینه ای کم می توان یک نمونه پر ظرفیت تهیه نمود.
آخرین اخبار